miercuri, 19 mai 2010

Plante medicinale permise in sarcina

In timpul sarcinii:

- Coada calului – Este o sursa naturala de calciu.

- Ghimbir – Este permis pana la 1ml de tinctura/zi pentru ameliorarea greturilor matinale in sarcina. Se recomanda 2-3 picaturi o data.

- Maghiran – Amelioreaza insomniile si depresia.

- Menta – Se pun 2 ml de tinctura in apa fierbinte si se bea de 3 ori/zi pentru ameliorarea greturilor matinale, balonarii si arsurilor stomacale.

- Musetel – Se recomanda o cana de ceai dimineata pe stomacul gol pentru greturile matinale din sarcina. Seara la culcare alunga insomniile.

- Papaya – Consumata ca atare sau sub forma de ceai sau tablete reduce balonarea si arsurile stomacale.

- Patrunjelul – Are un continut bogat in vitamine si minerale. Atentie! Nu ai voie sa folosesti semintele. Sunt toxice si pot avea efecte grave asupra sarcinii,ducand pana la avort spontan!!

- Psyllium – Ajuta la ameliorararea constipatiei in sarcina. Se gasesc sub forma de pliculete de pulbere care se dizolva in apa.

- Radacina de unicorn fals – Previne avortul.

- Ruccola - Are un continut bogat in vitamine si minerale. Atentie! Nu ai voie sa folosesti semintele. Sunt toxice si pot avea efecte grave asupra sarcinii.

- Scoarta de stejar alb – Se foloseste sub forma de tablete pentru durerile determinate de hemoroizi.

- Telina - Are un continut bogat in vitamine si minerale. Atentie! Nu ai voie sa folosesti semintele. Sunt toxice si pot avea efecte grave asupra sarcinii.

- Urechea porcului - Se pun 2 ml de tinctura in apa fierbinte si se bea de 3 ori/zi pentru ameliorarea greturilor matinale.

In timpul travaliului:

- Chimen – Sub forma de infuzie sau tinctura amelioreaza durerile din timpul travaliului.

- Frunze de zmeura – 1 cana de ceai/zi in ultimele 6-8 saptamani de sarcina si in timpul travaliului. Tonifica uterul si il pregatesc pentru nastere.


Dupa nastere:

- Lucerna – Are continut bogat de fier, vitamina K si proteine si ajuta la oprirea hemoragiei.

- Maghiran – Are un efect pozitiv asupra depresiei.

- Ovaz – Se foloseste ca tratament al depresiei postpartum. 20 de picaturi de tinctura in 50 de ml de apa, de 3 ori pe zi.

- Papadie – Contine multe vitamine si minerale si previne defectele congenitale la bebelusi.

- Sunatoare– Infuzia concentrata se adauga in apa pentru baia de sezut ajuta la vindecarea epiziotomiei dupa nasterea naturala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu